Kunst & fotografie in het jubileumjaar

|

Van gemeente Steenbergen kregen we de leuke opdracht om een brochure samen te stellen met daarin alle werken van de kunst- en fotowedstrijd ter ere van het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen en het 25-jarig bestaan van de gemeente steenbergen.

Kunst in de kernen
Het platform Kunst & Cultuur Steenbergen schreef in 2022 een wedstrijd uit ter gelegenheid van het jubileumjaar 2022. Kunstenaars werden gevraagd om in het kunstwerk één kern uit de gemeente centraal te zetten. Maar liefst 36 kunstenaars gaven gehoor aan de oproep en dienden een bijzonder ontwerp in. Het varieerde van schilderijen, tot beeldende kunst en tekeningen.

Verenigd & vereeuwigd
Behalve de kunstwedstrijd werd er ook een reizende fototentoonstelling genaamd ‘Verenigd & vereeuwigd’ georganiseerd. Vooraf kregen de leden van Fotoclub Steenbergen, Fotoclub Brabantse Wal en inwoners van onze gemeente de opdracht hun eigen gemeente te vereeuwigen en hiermee een plekje te bemachtigen in deze reizende expositie. Het resultaat geeft een prachtig en gevarieerd beeld van onze gemeente en van de bijzondere kijk van onze inwoners op de eigen omgeving.

Op 23 november 2022 werd het boekje ‘Kunst & fotografie in het Jubileumjaar’ tijdens een sfeervolle bijeenkomst in de St. Gummaruskerk door de wethouder overhandigd aan de voorzitters van de Steenbergse fotoclubs en het Platform Kunst & Cultuur.

“Het resultaat heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Het is prachtig om te zien hoe al deze kunstenaars – en daar reken ik de fotografen ook onder – op geheel eigen en originele wijze onze gemeente in beeld brengen.” – Aldus wethouder Nadir Baali van Kunst & Cultuur.

Heb jij ook behoefte aan een mooie brochure? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.