Infopanelen vliegeniers

|

Op sluiseiland Beneden Sas zijn op vrijdag 20 september een tweetal infopanelen onthuld ter nagedachtenis aan de 30 vliegeniers die tijdens de oorlogsjaren op Dinteloords grondgebied zijn neergestort. De onthulling werd gedaan door nabestaanden van de Amerikaanse vliegenier luitenant Donald Charles Lawry, één van de nog altijd 9 vermiste bemanningsleden van de B-24 Liberator “The Ginnie”.

Het ontwerp op het linker paneel bevat de gegevens over de neergestorte toestellen en haar bemanning. Door middel van een scancode kan men worden doorverwezen naar de virtuele begraafplaatsen op website findagrave.com alwaar men informatie kan verschaffen over het desbetreffende bemanningslid. Ook het leggen van een virtueel bloemetje behoort hierbij tot de mogelijkheden. Het rechter paneel bevat een overzichtskaart met de daarop ingetekende crashlocaties.

De infopanelen en plaquette zijn een initiatief van de stichting Studie WO2 regio Dinteloord en maken deel uit van het programma 75 jaar Bevrijding! van de gemeente Steenbergen. Meer informatie is beschikbaar op de website van de stichting.